Gulvafhøvling

Gulvafhøvling er for trægulve som trænger til en dybdegående og ultimativ gulvbearbejdning. Når et trægulv afhøvles benyttes en stor gulvhøvl som skræller høvlspåner af gulvoverfladen. Derved fjernes selv meget vanskelige overflade samtidig med at gulvet udjævnes og får et fantastisk smukt udseende.

Skal det være gulvafhøvling istedet for gulvafslibning?

Ved meget lidte og hærgede trægulve er en gulvafslibning langt fra nok. Så vil en gulvafhøvling være nødvendig. Gulvafhøvling kræver ekspertise og må udføres af en professionel fagmand. Gulvhøvlen, som bruges til gulvafhøvling, kan kun bruges korrekt af en professionel gulvmand med års ekspertise. Gulvhøvlen har en valse med en masse små klinger eller skær om du vil, som ved fremdrift og rotation skræller det øverste lag af gulvet. Ved en gulvafhøvling fjernes 3 – 4 millimeter af selve træet.

Gulvafhøvling København, Svendborg, Odense og Amager

Hvad er en gulvafhøvling?

Med en gulvafhøvling fjernes dobbelt så meget træ som ved en gulvafslibning. Derfor er en gulvafhøvling særlig anvendelig, når hærget igennem mange år og virkelig trænger til en opfriskning. En gulvafhøvling bruges til at fjerne den gamle overflade og gør derfor gulvet meget ru og groft. Derfor følges en gulvafhøvling altid op af en gulvafslibning. Det betyder, at selv gamle og meget slidte kan det oprindelige udseende igen og komme til at fremstå som nye. Vi er specialister i gulvafslibning og gulvafhøvling, så ring og få en uforpligtende snak.

Hvornår udføres en gulvafhøvling?

Det kræver massivt træ og en robust gulvoverflade at få udført afhøvling. Gulvafhøvlingen er, som nævnt, en meget ubarmhjertig process som virkelig arbejder sig ned i træet. Derfor skal gulvet være behæftet med følgende, for at en afhøvling er aktuelt:

  • Fernis
  • Fuldmaling
  • Limrester og tæpprester
  • Spartelmasse
  • Skævheder
  • Niveauforskelle

og mange andre ting, herunder dybe ridser og hakker.

Gulvafhøvling i København, Svendborg, Odense, Amager

Hvad kræver en afhøvling?

Som nævne skal gulvet være solidt og stabilt for at en afhøvling er en mulighed. For at udføre gulvafhøvling, benytter den rutinerede gulvmand en stor gulvhøvl. Denne er elektrisk og kan kun benyttes af en absolut gulvspecialist med mange års erfaring og kompetence. Den mindste unøjagtighed og uopmærksomhed vil ødelægge gulvet med fatale følger til følge.

Benyt altid en professionel gulvmand eller gulvfirma til afhøvling

Du er altid velkommen til at kontakte os for en gulvafhøvling. Vi har mange års erfaring med speciale indenfor afhøvling af trægulve, og kan også lave dit gulv. Efter afhøvling udføres en gulvafslibning for at opnå den optimale finish, så gulvet er klar til gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller olie efter ønske.