Maling

Fuldmaling af trægulve bruges temmelig sjældent, fordi træ udseendet herved vil gå tabt. Træ er et vidunderligt naturens materiale, som passer til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvmateriale skaber hygge, velbehag og varme. Denne indvirkning vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvordan et plankegulv eller parketgulv males, så benyt altid en erfaren gulvsliber til gulvmaling.

Hvorfor maling af plankegulve og parketgulve?

Maling er en holdbar overflade som er fulddækkende. Derved kan åretegninger og strukturer ikke vurderes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overfladebehandling. Maling kan være en uforlignelig løsning til temmelig slidte plankegulve og parketgulve, som ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer maling til trægulve?

Der bruges i almindelighed 2 forskellige kategoerier maling til parket og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er meget slidstærke og anvendes ikke kun på gulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Dersom et parket eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil behandling med maling være tåbelig. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder revner, misfarvninger, dybe hakker, huller. Et malet trægulv er smudsafvisende, rengøringvenlig og let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, snavs, smuds eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og plejes et malet pankegulv eller parket?

Så snart malingen viser tegn på slitage, kan det behandles påny. Er malingen slidt gennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele falden. Pleje, rengøring og gulvvedligeholdelse er let ligesom på et lakeret parketgulv. Ved gulvrengøring får du et rent gulv i en fart, hvilket selvfølgelig er elsket hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid heldækkende farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit parketgulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.