Trappeslibning

Trappeslibning og pudsning af trapper laves ofte ved afslibning af trægulve. Som ved slibning af trægulve kan trapper med trætrin afslibes og blive smukke som nye påny.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning er mere tidskrævende pr. kvm end en gulvafslibning, og derfor udregnes prisen pr. trappetrin og ikke pr. m2. Der benyttes skiftende teknikker til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Her skelnes normalt mellem:

  • Indvendig trapper
  • Hovedtrapper, bagtrapper og kældertrapper
  • U trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle former trapper i træ kan afslibes. Trappeforkanten samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke Sidestykker, mellemstykker, gerichter og gelænder med mere.

Afslibning af trappetrin

Invendige trapper er trapper i en almindelig bolig, såsom et hus eller en ejerlejlighed. Hvor til gengæld en trappeopgang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der engang har været overfladebehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper laves med en lille sliber, og efter helt samme fremgangsmåde som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af gulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

En trappe af træ afslibes 4 – 5 gange afhængig af slidfladen. Der startes ud med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den oprindelige behandling. Herpå slibes der med finere og finere kornstørrelser, indtil finishen er fin.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver en del mere end en almindelig slibning. Det skyldes at der benyttes mindre håndholdte slibemaskiner, med minimal støvsuge kapacitet. slibningen afsluttes med støvsugning af alle vandrette overflader, hvorfor støvmængden vil bære meget lidt.

Må en trappe overfladebehandles?

Umiddelbart efter slibningen, må der udføres en behandling efter ønske. Her kan der vælges imellem olie, lak, lud og eventuelt med hvidpigment. Hvid olie, hvid lud, og hvid lak er efterstræbte overfladeløsninger til enhver bolig. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på trappeslibning og afslibning af trapper afhænger af trappens beskaffenhed og størrelse samt hvilken overfladebehandlingsløsning som vælges. Vi har altid billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.